България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Контрольорите отново продават билети в София, масови проверки за маски

От 300 лева започват глобите за неносене на предпазно средство

23.06.2020 | 08:31 Редактор: Ивет Арабова

Масови проверки в градския транспорт за носенето на предпазни маски. Екипите на Столичната община, които ще следят за това спазват ли се правилата, са удвоени. Проверките започват от рано сутринта. Екипите на Столичната общинска полиция са удвоени от 3 на 6.

"Това са всеобхватни проверки. Следи се за носене на маски. Глобите започват от 300 лева", съобщи в ефира на "България сутрин" директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев. 

При установяване на човек без маска ще му бъде написан акт.

"От днес контрольорите отново ще продават превозни документи. Това ще бъде така, докато осигурим възможност на водачите да ги продават и докато не се осигурят допълнително пунктове в София. Призовавам столичани да са съвестни и да се снабдяват с превозен документ", обясни директорът на ЦГМ.

Той напомни, че продължава дезинфекцията на градския транспорт.

"Рано е да излизаме във ваканция, що се отнася до маските. В София има 270 пункта, откъдето може да се закупи превозен билет. Контрольорите от градския транспорт не проверяват за маски, но ако забележат човек без такава, могат да сигнализират на полицията", подчерта Дилчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Равносметката показва, че през изминалата седмица са направени над 700 проверки, съставени са 16 акта и десетки предупредителни протоколи.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК