Без маска в градския транспорт в София - глоба от 300 до 1000 лв. (ВИДЕО+СНИМКИ)

Масови проверки от екипите на Центъра за градска мобилност и полицията

11.05.2020 | 12:35 Редактор: Тодор Петров

Започнаха масови проверки за носенето на маски в градския транспорт в София. Глоби от 300 до 1000 лева очакват пътниците, ако не спазват стриктно предписанията. За това следят екипите на Центъра за градска мобилност и полицията в превозните средства.

Директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев заяви пред Bulgaria ON AIR, че проверките текат откакто разпореждането е в сила. 

В продължение на час два екипа правят проверки на всички превозни средства на определена спирка в София. 

"Тези, които не носят маски, ще бъдат свалени от градския транспорт. Това се случва съвсем цивилизовано. Апелирам всички да носят предпазни средства, за да се пазим взаимно", коментира Дилчев.

Само за половин час принудително свалените пътници бяха над 6. Повечето от санкционираните смятат, че носенето на предпазни средства е безсмислено.

А пътници в един от автобусите споделиха в ефира на "България сутрин", че се чувстват по-сигурни, носейки маски в градския транспорт. Те са съгласни, че всички пътници задължително трябва да носят маски.

Градският транспорт постепенно започва да движи с делнично разписание. С намалено работно време и по зимен график ще се движи метрото, а нощният градски транспорт няма да работи.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
В трамвай 11-ка никой не носи! Освен мен. В метрото има по-добър контрол. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Вчера в рейса масово носове стърчаха над маските Сигнализирай за неуместен коментар