България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Стаси Айви "спасява" телевизия чрез риалити формат в новата си книга

Киножурналистът разказа и какви премиери на филми да очакваме

17.06.2020 | 09:45 Редактор: Ивет Арабова

Социалните медии приемат все повече информативните функции на медиите, което притиска традиционните вестници, радиа и телевизии. В книгата на Станислава Айви - "Въображаема реалност", оцеляването на телевизията е възможно, но цената за това е успехът на провокативен риалити формат, който трябва да върне зрителите пред екраните. Каква е нейната развръзка? 

"Телевизията все пак има още бъдеще. В днешно време трябва да има баланс с онлайн и стрийминг платформите, които станаха навик в ежедневието ни. Има я обаче и романтиката от това да планираш да гледаш нещо", каза за "България сутрин" киножурналистът.

Според Станислава Айви има риск телевизията да те "засмуче" и да мислиш само за нея.

"Оригиналното съдържание е най-важното нещо в телевизионния формат. Все по-трудно е да се задържат зрителите пред екрана, трябва ни лесно смилаема информация. Важно е да се измисли нещо, което да ги задържи. Риалити формат с 10 участници от целия свят са събрани в книгата ми и те имат спешна нужда от промяна в живота си", разказа Стаси Айви.

Днес ще е представянето на книгата "Въображаема реалност", на него ще присъстват и Орлин Павлов и Крис Захариев, ще има и куиз с награди.

"Тази година ще позволят на "Оскарите" да има филми и от стрийминг платформи. Големият екран се завръща в средата-края на юли. Възлагат се големи надежди на два филма. Единият е "Мулат", другият е "Тенет" на Кристофър Нолан. Предстои ни хубава киногодина", разкри Айви в ефира на Bulgaria ON AIR.

Новият филм за Джеймс Бонд ще е с премиера в Англия на 12 ноември, а очакванията към него отново са големи.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК