България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Анализатор: Цветна революция и сблъсък на живот и смърт в САЩ

Според Боян Чуков по улиците са останали много безработни в резултат на Ковид-19

03.06.2020 | 08:52 Редактор: Наталия Тотева

Протестите, провокирани от насилствената смърт на Джордж Флойд, настъпила след тормоз на полицай, поставиха началото на антирасистко движение, подкрепено в световен мащаб. Ще настъпи ли гражданска война в САЩ и ще има ли намеса на армията? Това коментира в студиото на "България сутрин" международният анализатор и експерт по сигурност Боян Чуков.

"Всички приеха постановката, че в Съединените щати имаме сблъсък между финансовия елит и промишления елит. Тази битка се водеше с определен набор от средства. И двете страни приемаха някаква игра, която не разрушаваше това, което е около тях. Сега сблъсъкът е на живот и смърт", обясни експертът за Bulgaria ON AIR.

Според анализатора скоро се е разпространил мит, че цветна революция в САЩ не може да има, тъй като там няма американско посолство.

"Сега се оказа, че това не е така. Защото това, което наблюдаваме в Съединените щати, е перфекционирана цветна революция, която с течение на годините беше наложена в страни в Близкия изток и в Украйна", отбеляза още Чуков.

По думите му в Украйна е имало агресия към евреи и руснаци, а в САЩ имаме до известна степен към евреите и към цветнокожото население.

Според експерта по сигурност, Ковид-19 е направил така, че по улиците са останали много безработни.

"В Щатите има мирни демонстрации. Едните са против, другите са "за". Но вече е доказано, че сред тях има млади, бели момчета, които са добре организирани, маскирани, които целенасочено правят грабежи", смята Чуков.

По-лабилен ли е Доналд Тръмп преди предстоящите избори?

"Около 40% ще гласуват за Доналд Тръмп и 40% за демократите. Остават 20%, от които 13% са от чернокожото население на Съединените щати", коментира още анализаторът.

Според него, когато се блокират магистралите, по които се захранват търговски мрежи, по конституция Тръмп има право да въведе армията.

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 1 година
Пред гражданска война са Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Това е част от политиката и този момент беше въпрос на време. Сигнализирай за неуместен коментар