България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Огромно признание за наша ученичка, описват я като бъдещ световен лидер

"Вашингтон поуст" обяви 16-годишната Милена Радойцева за дете, което планетата по-добра

01.06.2020 | 09:45 Редактор: Юлия Христова

Американското издание "Вашингтон поуст" обяви 16-годишната Милена Радойцева за едно от 12-те деца от цял свят, които правят своите общности и нашата планета по-добри. Тя е от София - ученичка във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън". 

"В рамките на извънредното положение си беше голямо приключение. Онлайн обучението не беше кой знае какво, освен че липсваше социален контакт. Пазя се, но обичам да съм навън", разказа Милена в студиото на "България сутрин".

Тя е активен участник в кампанията на Националния център за безопасен интернет “Героят си ти”. По думите ѝ опасности в Интернет има под всякаква форма.

"За да си на безопасно място в Интернет, трябва да си информиран. Забраняването е напълно излишно - технологиите, телефоните са част от ежедневието. След 20 години може и да ги няма - да са чипове в главата ни", посочи още Милена.

Според нея самата агресия е част от нас и трябва да си зададем въпрос кой е човекът, който тормози останалите. 

"Самият агресор има не по-малка нужда да говори и да сподели. Участвах в редица младежки проекти, а от “Вашингтон поуст" са търсили моето име, знаейки какво правя. Гордост си е, личен успех, гъделичкане", коментира ученичката. 

"В самата статия се казва, че дори мога да съм световен лидер. Аз си мечтая да съм журналист", сподели Милена за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Всичко е по-добре от Боко. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 1 месец