fallback

Страховете на родителите след отварянето на детските градини

Да създаваме по-малко тревожност у малките, призова Яна Алексиева

25.05.2020 | 08:55 Автор: Юлия Христова

От утре детските градини отварят врати. Около 50% от родителите ще се престрашат да пуснат децата си отново. От детските заведения обещават, че са взети всички нужни мерки.

Отварянето на детските градини трябва да го погледнем и през погледа на децата. Оттук нататък е решение на семейството дали ще пусне детето си на детска градина или не. Това каза за "България сутрин" изпълнителният директор на Асоциация "Родители" Яна Алексиева.

По думите ѝ страховете на родителите са различни, но най-вече касаят здравето на децата.

"Сега в градините ще има строги мерки за дезинфекция - повече от всякога. На първо място е хигиената, децата до 7-годишна възраст няма да стоят на дистанция, защото това не е типично за възрастта им и би ги напрегнало излишно. Децата от 3 години нагоре добре разбират какво се случи. Всеки родител и учител може да обясни спокойно защо някои деца няма да ги има в детската градина ", допълни Алексиева.

"Всеки родител ще вземе мерки детето да е здраво, нужно е да създаваме по-малко тревожност у малките, а това се случва именно чрез нашето поведение като възрастни", коментира тя за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback