България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Доза щастие" вече е част от HBO и се гледа зад граница

Подробности от режисьора Яна Титова и Виктория Иванова от HBO-България

19.05.2020 | 09:55 Редактор: Тодор Петров

Българският филм "Доза щастие" излезе зад граница след триумфа по кината у нас. Това става благодарение на HBO. 

"Още с премиерата на филма българският екип го видя като потенциално заглавие. Казахме си, че този филм си заслужава и историята трябва да бъде видяна от колкото се може повече хора. Имаме страшно качествено българско кино и тази селекция се зароди като идея в местния екип преди две години и половина. Тя дава възможност на съвременни български филми да стигнат до по-широка аудитория", коментира Виктория Иванова от HBO-България.

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че историята във филма е общочовешка и има потенциал да бъде разбрана във всяко кътче по света.

Режисьорът на филма - Яна Титова, посочи, че присъствието на лентата в HBO е било планирано, а в момента платформите ни дават възможност да се докоснем до изкуството. 

"Много повече хора са чувстват комфортно да гледат кино у дома. Ходенето на кино е преживяване, което няма как изцяло да бъде заменено от стоенето вкъщи пред собствения екран", отбеляза тя в "България сутрин".

"Хората са далеч от мисълта "дайте да помогнем на българското изкуство като не сваляме от пиратски сайтове". Ако има такава подбуда, наистина се надявам да дойде от личното самосъзнание на всеки един", каза още актрисата и режисьор Яна Титова.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Дафина Евстатиева
преди 3 години
Има много красиви момичета които учат актьорско майсторство. За да имат успех българските филми трябва да ги снимат в новите филми. Освен това и красиви манекенки трябва да се снимат в киното. Много известни актьори се снимат без да са завършили актцорско майсторство. Това за киното не е проблем. В страната ни стават много престъпления които могат да бъдат сюжет за много сериини филми. Във филмите трябва да има и хубава музика и повече динамика. Полицията да преследва нарко трафиканти. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Звезделина Пейчева
преди 3 години
В България има много кадърни актьори и каскадьори. По деиствителни случаи от съдебните дела може да се направят супер качествени екшън продукции. В тях задължително трябва да има красиви и секси артистки, каскади, престъпления и да се показват красотите на България във филмите като естествен декор. В американски и турски филми не пропускат възможността да рекламират националният си флаг. Много е важно артистите да са красиви. В кино центъра от американците дано са се обогатили режисьорите. Сигнализирай за неуместен коментар