България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гръцка реалност: Плажовете са препълнени, а наемите намалени с 60%

Ще бъде направено възможното хората да запазят заетостта си

13.05.2020 | 09:37 Редактор: Юлия Христова

80% от българите избират Гърция за лятната си почивка по ред причини. Дали ще успеят да стигнат до плажовете в южната ни съседка и това лято - предстои да разберем скоро.

Очакваме на 18-20 май най-късно за отварянето. Гръцкият народ вече не издържа, плажовете са препълнени откакто излизаме без SMS-и. Предполагам, че мерките, които се коментират, ще бъдат издърпани една седмица напред - за 25 май. Това каза за "България сутрин" Цветана Бонева, която е собственик на ресторант в Атина. 

"Имаме доста заети хора в нашия ресторант, ще направим каквото се изисква", допълни тя.

Бонева посочи ОЩЕ, е не е очаквала гърците да имат толкова дисциплинирано поведение. Вярва, че хората ще се завърнат към нормалния си начин на живот постепенно. 

"При нас работят само българи. Ще опитам да запазя целия си персонал, ще бъде направено възможното хората да запазят заетостта си", каза още събеседничката. 

"В центъра на Атина сме, около нас са само хотели и работим с туристи. Не се знае кога ще се отворят границите, смятам, че нещата ще тръгнат добре, началото на юли предполагам, че Гърция ще е една от топ дестинациите", заяви тя. 

Бонева обясни, че със закон е гласувано намаляване на наемите в Гърция с 60%

"Дори на нас, като фирма, също ни се отпуснаха пари. Изискванията ще са в началото да се работи само навън с маси в заведенията", допълни сънародничката ни.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Говорим за Бизнес наеми,но който е в бизнеса знае за какво става дума,и който владее добре Гръцки може да чете,който чул недочул се изказва за да е в играта Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 2
Уляна
преди 3 години
Откога намалението на наемите се определя със закон? И на кои наеми? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 2
Деси
преди 3 години
Аз ще избера България тази година Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Разбира се че има и минуси. При нас са едни проблемите, там други. Истината е, че за да има истински релакс си трябват пари. Хубавите курорти са скъпи и в Гърция и в България. Сигнализирай за неуместен коментар