България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще бъде ли използван от управляващите рейтингът на ген. Мутафчийски?

Съмнявам се той да влезе в политиката, посочи проф. Антоанета Христова

13.05.2020 | 08:55 Редактор: Юлия Христова

Управлението на кризата в дните на пандемия пренареди рейтингите на водещите политици. За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиер се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов. Това сочи проучване на "Алфа Рисърч“. 

Ситуацията е динамична и рейтингите сочат, че когато си имал "късмет" да си на върха на кризата, обикновено получаваш кредит на доверие, ако в този момент се провеждат избори. Това каза за "България сутрин" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея този, който "държи знамето" и е управлявал кризата, дал е знак за обединение - на върха на силите си - той е в период на много голям кредит на доверие. 

"За него битката не е приключила, втора писта чака и тя ще е много тясна за всички", посочи проф. Христова за Bulgaria ON AIR

"Рейтингът на ген. Мутафчийски вече се използва от управляващите, дали той ще влезе в политиката - е друга тема. Аз лично се съмнявам. От тук нататък трябва да се покаже експертното лице, състезанието става по-рисково", посочи политическият психолог. 

По думите ѝ в момента в ГЕРБ по-скоро би имало процеси на консолидация, отколкото на противопоставяне. 

"Всички анализатори казват, че социалните политики ще са следваща писта на състезание. Когато човек направи отстъпки от някои принципи, ще бъде изправен пред отговорността да отговаря защо не го е направил за други сектори. Определено човекът, който комуникира всичко за управлението на кризата, е премиерът заедно с ген. Мутафчийски", обясни проф. Христова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не ни пука за рейтинга му, важно е че човека каквото трябва направи и прави.. Сигнализирай за неуместен коментар