Спадът в рейтинга на Радев бил плод на сгрешена комуникационна стратегия

Според доц. Стойчо Стойчев основната грешка на президента е, че е влязъл в директен сблъсък с премиера

12.05.2020 | 21:47 Редактор: Ралица Братанова

За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиер се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов.

"Тази тенденция се дължи на сгрешена комуникационна стратегия от страна на президента по време на кризата, когато той използва всяка възможност да атакува кабинета. Да критикуваш кабинета, че прилага мерките, които прилага целият останал свят, беше възприето най-малко като проява на лош вкус", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев в "Денят ON AIR".

Според него ерозията на доверието към президента зависи до голяма степен от това дали правителството ще успее да запази рейтинга си от последните 2 месеца.

"Правителството се намира във враждебна политическа среда и за да се запази този положителен имидж, който кабинетът и премиерът имат, трябва да положат още комуникационни усилия за по-добра връзка с избирателите", добави доц. Стойчев пред Вulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че основната комуникационна грешка на Радев и екипът му е била, че са влезли в директен сблъсък с премиера и това е отказало част от привържениците му.

Политологът прогнозира, че общата тенденция за предстоящите парламентарни избори е, че те биха дали по-консервативен резултат.

"Повече гласове за традиционните партии и по-малко опити за залитания в екстравага̀нтни посоки тип Слави Трифонов", коментира Стойчев. 

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
2 rate up comment rate down comment 1
Илиев
преди 3 години
На вниманието на "ДОДРАН": Или си глупав,или си обикновен ***! Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 1
Доран
преди 3 години
2
1 rate up comment rate down comment 1
Гочо
преди 3 години
1
3 rate up comment rate down comment 2
гражданин
преди 3 години
Не се грижете за рейтинга на президента. Той единствен даваше верни корективи в стихийните действия на Бойко Борисов. След отрезвяването от кризата ще се види какво са натворили от правителството и до изборите може да стане ясно, кой крив кой прав. Сигнализирай за неуместен коментар