България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Битката с Ковид-19 през очите на един доброволец

Михаела Тодорова с разказ за ежедневните задачи, срещите и мерките

27.04.2020 | 09:00 Редактор: Ралица Братанова

Стотици доброволци у нас ежедневно влизат в борбата с коронавируса. Понякога това отнема целия им ден. Какво кара един човек да се включи доброволно в тази битка - разказва Михаела Тодорова в "България сутрин".

"Отговор няма. Или човек иска да помага и му идва отвътре, или не е за тази работа, защото тя е отговорна", сподели тя.

Михаела е доброволец от 5 години. Разказва, че колегите ѝ са преминали през най-различни обучения и са подготвени за всякаква аварийна ситуация. 

Допълва, че последните седмици се занимават с пазаруване за възрастни хора, които предварително им дават списък с желаните покупки. Освен че им доставят храна, те стават и техни приятели.

"Те имат нужда да поговорят с някого, често ние сме единствените хора, които виждат. Това се усеща", обясни Михаела пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ доброволците няма от какво да се притесняват, защото са абсолютно защитени, но препоръчват на хората да се грижат за личната си хигиена и не би трябвало да има проблеми.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК