България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Експертен съвет: Погасете си бързите кредити и не прибягвайте до нови

Факт е, че когато има ръст на безработицата, има и ръст на бързите кредити, посочи Тихомир Тошев

15.04.2020 | 09:05 Редактор: Александра Иванова

За над 2 милиарда лева са отпуснатите бързи кредити в страната към момента. Множество хора са подали жалби до омбудсмана Диана Ковачева, че поради извънредното положение, са в пълна невъзможност да ги погасяват. Кредитният експерт и консултант Тихомир Тошев заяви в "България сутрин", че бързите кредите са най-скъпият кредитен продукт.

"Факт е, че когато има ръст на безработицата, има и ръст на бързите кредити", обясни той.

Кредитният консултант посъветва хората, които са изтеглили бързи кредити, да ги погасят сега и да не прибягват до нови в следващите месеци, защото кризата може да се задълбочи. Но ситуацията не е съвсем без изход. Първият ход, който може да се предприеме, е кредитополучателите да се обърнат към банката.

"В момента банките предлагат облекчения. БНБ наложи мораториум върху изплащането на кредитите в условията на икономическата криза", разясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

Съществува и краен вариант. Според експерта хората могат да се възползват от безлихвените кредити, които предлага държавата, за да погасят задълженията си.

"Тези кредити, които дава държавата, са за нашите нужди, за изхранването ни. Но може да се използват частично. Това е удобен вариант, защото те са безлихвени", посочи Тошев.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 4 години
За да вземеш бърз кредит трябва да си или много отчаян, или много глупав Сигнализирай за неуместен коментар