България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кметът на Благоевград: Прогнозират 4000 болни, разполагаме с 25 легла с респиратори

В областта няма все още няма глобени и карантината се спазва

31.03.2020 | 08:10 Редактор: Искра Ангелова

Благоевград се очертава като една от най-засегнатите области от коронавирус. В областта е забранено влизането в търговските обекти, такситата и градския транспорт без предпазни маски. 

Само за едно денонощие там имаше 3 смъртни случая от Ковид-19 - първо почина мъж от Банско, късно в събота вечерта почина 74-годишна жена, а в неделя и 51-годишната ѝ дъщеря. 

"Имаме около 89 човека под карантина, всяка болница е отделила място за хора, които са по-тежки случаи. Едната болница - 7, а в другата - 5. Предприети са всички мерки, продължаваме да търсим допълнително оборудване за болниците", каза кметът на Благоевград Румен Томов в ефира на "България сутрин".

Той посочи, че в областта няма все още няма глобени и карантината се спазва. 

"Средства се търсят за респиратори, а община Благоевград е обявила дарителска сметка, за да посрещане пика както трябва. В момента разполагаме с 20-25 легла с респиратори. По данни на Националния щаб от Ковид-19 ще се разболеят около 4000. На база на населението на държавата за нашата област са около 200, а от тях тежко болните - 40. Това е отново по статистически данни. Аз мисля, че 40 легла ще ни свършат работа", каза още той.

Кметът на Благоевград коментира, че може би има много хора които са вирусоносители, но те не знаят.

"Всеки ден взимаме мерки срещу разпространението на заразата - дезинфекцираме целия град, забранили сме достъпа до търговски обекти без маски", допълни Румен Томов.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Благоевградчанин
преди 4 години
Това е несериозно! Г-н Кмете, имате главен експерт здравеопазване, ако не може друго, поне да Ви ограмоти дали може някой да Ви информира за това колко и кои са заразоносителите и дали карантираните, за които получавате информация, са различни от тях. Преди да излизате в медиите, е добре да Ви подготвят специалистите от екипа Ви, но явно нямате добра комуникация и с тях или не разбирате това, което Ви се изпраща. Сигнализирай за неуместен коментар