България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

#ЗаДоброто има нужда от помощ в борбата със заразата

Инициативата набира средства за апаратура и защитно облекло

18.03.2020 | 10:22 Редактор: Тодор Петров

Инициатива #ЗаДоброто, създадена през септември 2019 г., помага на медиците и болничните заведения у нас. През януари са започнали основен ремонт на Инфекциозната клиника в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

"В началото се включваха повече хора. След всяка следваща наша инициатива бизнесът започна да се включва доста успешно. Нашите кампании са събрани повече от 90 хил. лева. Имаше страшно много дарения в натура. Отличава ни това, че правим нещата изключително бързо и помагаме на момента", обясни Кремена Кунева от #ЗаДоброто в ефира на "България сутрин".

В помагат на десетки болници със защитни облекла и консумативи. Намерили са на българския пазар 3 налични респиратора за 96 хил. лева. Резервирали са ги и апелират кампанията да се засили, защото в рамките на днешния ден ще трябва да платят цялата сума.

Два от респираторите са разпределени за "Пирогов", а третият е за УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Те могат да бъдат и преразпределени, ако не са необходими в "Пирогов".

"Всички ние работим онлайн от домовете си. Ако има някакво забавяне, то е в рамките на ден и не зависи от нас, а от самите куриери", сподели Кунева пред Bulgaria ON AIR

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК