България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Илюзионист на годината за тайната на магията

Йордан Янев - Зайн и Теди Русева - Тиара в студиото на "България сутрин"

10.03.2020 | 10:20 Редактор: Тодор Петров

Опитните фокусници успяват да вкарат в заблуда не просто зрението на зрителите, а и техния разум. Илюзионистът Йордан Янев - Зайн владее изкуството, което ни оставя безмълвни. През 2019 г. бе обявен за илюзионист на годината. Зайн гостува в студиото на "България сутрин" заедно със своята асистентка Теди Русева - Тиара. 

Двамата обикалят страната със спектактъла "Вълшебствата на Зайн", а следващите им участия са на 26 март в Сандански и на 28 март в Дупница. 

"Винаги има история, която показваме, всяка илюзия е като мини пиеса. Спектакълът е с близо 3 тона реквизит, почти 2 часа сме на сцената. Самата публика те дебне като ястреб. Поне 40% от тях се надяват да се издъниш", сподели Зайн за зрителите на Bulgaria ON AIR.

И призна, че преди е репетирал поне по 2 часа на ден, но в момента не му остава време за това и участията му се явяват като репетиции. 

"Азиатците страшно много харесват фокусите, които се случват визуално - като тези с картите. В Европа повече харесват големи сценични илюзии с асистентки и ментализъм", посочи Йордан Янев.

"Само във вода не ме е потапял, иначе ми "маха" главата. Правим уникалн илюзии, които рядко има по света. Това е една доста отговорна професия. В самите илюзии вкарваме доста актьорско майсторство", каза на свой ред актрисата и асистентка Теди Русева - Тиара.

Тя добави, че няма интерес да краде занаята на Зайн, тъй като си има достатъчно свои занаяти. Определено обаче е усвоила доста неща от илюзиониста.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК