България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как се изграждат музикалните таланти?

За пътя към мечтаната музикална сцена

28.02.2020 | 10:09 Редактор: Наталия Тотева

За изграждането на младите артисти говорят Петя Данкова, музикален директор на "Voice academy", и преподавателите по вокално майсторство и китара - Христина Живкова и Мирослав Найденов. 

Една от младите стипендианти на академията е Екатерина Куин, която е част от програмата Singer-Songwriter.

"Всеки, който иска да се занимава с музика под една или друга форма, може да го направи. Всеки може да се занимава при нас, ние нямаме прослушвания, нямаме ограничения. Винаги ще си кажем мнението, но то все пак е субективно. Важното е човек да обича това, което прави", коментира Петя Данкова за България сутрин.

"Най важното е децата да се учат на любов към музиката", каза Христина Живкова. "Формулата за успех е много любов и труд към музиката и към това, което правиш", добави тя.

"Учим ги на постоянство, труд и всичко друго, като музикален слух, вокален контрол", каза Христина Живкова за Bulgaria ON AIR.

Екатерина Куин е само на 15 години.

"Винаги съм обичала музиката. Tова винаги е било нещото, в което вярвам най-силно. Вярвах, че ще стигна дотук, защото без да си вярваш се стига трудно", сподели тя.

От 80 деца, които са кандидатствали, 5 момичета са били избрани.

Според Мирослав Найденов, който е преподавател по китара, много неща са важни - поведение, комуникация...

"Ние изграждаме комплексни артисти", отбеляза той, потвърждавайки думите на Петя Данкова. 

Куин сподели, че мечтае за голямата сцена. "Мечтая за сцената, възможно най-високо. Най-трудно ще бъде да се минат бариерите, понеже бих искала да стигна до световната сцена", каза тя.

"В днешно време да можеш да пееш е крайно недостатъчно. Да можеш да свириш е крайно недостатъчно", добави Петя Данкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК