България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да помогнем на най-малките: Благотворителен бал за недоносените деца

Всяка година у нас се раждат преждевременно около 6000 бебета

26.02.2020 | 09:55 Редактор: Наталия Тотева

Сдружение "Вдъхновителите" е екип от 16 души, чиято цел е да предоставят помощ на недоносените деца и техните родителите. Аделина Андонова и Даяна Кирова са две момичета в 12-и клас. Аделина създава Сдружение "Вдъхновителите", когато е едва на 14-годишна възраст. Идеята на организацията е да се помогне за отглеждането на недоносените бебета. 

"Сдружение "Вдъхновителите" е група от 16 души с големи мечти, правещи малки неща. Ние подкрепяме различни благотворителни дейности вече четири години", коментира Аделина за България сутрин.

"Има хора, които се занимават с различни дейности и това е нашата любов. Ние имаме и искаме да даваме", сподели Даяна, която е член на екипа, подготвящ благотворителния бал.

В екипа на "Вдъхновителите" 9 от 16 са недоносени бебета. Благотворителният бал, който ще се проведе 29 февруари, е в партньорство с фондация "Нашите недоносени деца". Тя се стреми да помага на семействата на децата в грижите, които може да изискват различна апаратура, педагози и т.н. 

Балът ще се състои в 19 ч. на 29 февруари в зала "Универсиада". Пропуски могат да бъдат закупени на място, а в спектакъла ще се включат Анелия Рангелова, Искрен Тончев-Искрата, София Иванова и много други.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК