България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Киноновелата "Вой": Една истинска история за бежанците

Докъде се простират толерантността и предразсъдъците у европееца?

25.02.2020 | 11:18 Редактор: Наталия Тотева

Режисьорът Борислав Костов представя най-новия си филм "Вой", който е базиран на реални събития. В главната роля на Вълка е Любен Чаталов, който скоро отбелязва 70-годишния си юбилей.

"До онзи ден бях отличник. Хората, които са на 60 получават само шестици", коментира Чаталов за "България сутрин".

Борислав Костов разказва за началото на приятелство си с Чаталов: "Съвсем случайно в една кръчма се запознахме. И той ми каза "дай сценария, ако ми хареса заглавието ще го прочета". Аз му казвах Не те харесвам. Така се казва филмът."

Това е филм за бежанците, които бягат от войната и страданието. Докъде се простира толерантността и страхът ни, се интересува Борислав Костов. Според актьора, който ще влезе в ролята на Вълка, в централната част на Европа има много голям страх и предразсъдъци.

"Има проблем, който се опитваме да завоалираме, но той става все по силен и по-силен. Затова човек трябва да говори за тези неща, а не да се прави, че не съществуват", коментира Чаталов.

Борислав Костов разкри, че филмът е със специалното участие на Омуртаг Дяков. Чаталов е убеден, че доброто може да се събуди по някакъв начин - от нещо, за нещо, дори у не толкова добрите хора. 

Предпремиерата на филма "Вой" ще се състои на 25 февруари в Кино "Одеон". 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК