България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българинът нямал манталитета да поддържа газовата си уредба

Пътните полицаи ще следят за нарушители до края на седмицата

21.02.2020 | 09:57 Редактор: Ралица Братанова

Акция срещу водачите на автомобили с нерегистрирани газови уредби. Ще бъдат санкционирани тези, които не са вписали в талоните си, че са преправили колата си на газ. Глобата за нарушителите е 150 лв.

"Всеки автомобил, който има газова уредба, минава технически преглед. Това е годишната проверка. Когато се поставя газова уредба, вече се издават протоколи за всички новопоставени системи, които се издават от сервизи, въз основа на които клиентите могат да си узаконят системите в пунктове на ГТП", обясни собственикът на сервиз за поставяне на газови уредби Димчо Йорданов в "България сутрин".

Той коментира, че най-честите неизправности, които се констатират в автосервизите, са свързани с използване на газови бутилки, които са с изтекъл срок на годност.

По думите му българинът няма този манталитет да поддържа газовата си уредба. 

"Всяка бутилка има срок на годност 10 години и трябва да бъде подменена с нова. Не е толкова опасно, но трябва да се спазват законите, за да не става опасно. Клиентите не обръщат особено внимание на системите, след като ги монтират един път и след години има маркучи, които се пропукват", каза още Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

И призова всички шофьори, които имат газови уредби, да си поддържат системите, за да нямат проблеми.

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК