България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кой и защо е уплашен от решителността на прокуратурата?

Темата коментират Соня Момчилова и Недялко Недялков

30.01.2020 | 09:13 Редактор: Кристина Крумова

Държавното обвинение разпространи записи от разговори на командира на Военновъздушните сили - генерал-майор Цанко Стойков, свързани със съпругата на президента Десислава Радева.

От обвинението съобщиха, че спират всички контакти с президентството, за да се избегнат всякакви съмнения и опити за влияние над институцията. В същото време държавният глава определи действията на прокуратурата като атака срещу него и семейството му.

"Тази абсолютно необходима промяна в Конституцията, за която от известно време алармира президентът, е една от причините да му доведе тези ядове. Това, което се случва в момента, е много симптоматично. Умора от възмущение ни налегна повсеместно", коментира темата политическият PR експерт Соня Момчилова в студиото на "България сутрин".

"В случая има конкретен казус. Има едно публикувано прокурорско постановление. През 2019 г. агенция ПИК сезира КПКОНПИ, която тогава беше оглавена от Пламен Георгиев, за евентуален конфликт на интереси при г-н Радев", каза журналистът Недялко Недялков.

"Какво точно е разтревожило г-н Недялков? Наскоро, един уважаван от мен генерал каза, че времето в момента е такова, че можеш да бъдеш посочен за какъвто си решат", отбеляза Момчилова.

Недялков от своя страна зададе въпроса защо се смята, че тези записи от СРС-та са единствени.

"Това беше само сиренцето в капана, който не е щракнал все още", смята той. Според него има една паника, едни уплашени хора от решителния прокурор Иван Гешев.

"Факт е, че има решителност от страна на прокуратурата", категоричен е журналистът.

В същото време прокуратурата издаде европейска заповед за арест на бизнесмена Васил Божков, повдигнати са му седем обвинения. Обявен е за общодържавно и международно издирване. 

"Защо не проявяваме журналистическо любопитство? Кой легитимира Божков като почтен бизнесмен?", попита Соня Момчилова пред Bulgaria ON AIR.

"Хората се умориха от възмущение. Аз много се надявам да се уморим от това "страхуване", каза тя.

"Властта се сменя след свободни избори, след народен вот. Изборите показват едно и също съотношение на силите", контрира я Недялков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК