България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ключова роля за публиката на фестивала в Нов Театър - НДК

Директорът на театъра Бойко Илиев и актьорът Ники Сотиров разказаха подробности

09.01.2020 | 10:30 Редактор: Кристина Крумова

Публиката ще има ключова роля в четвъртото издание на фестивала на българската драматургия "Януари". За програмата и новостите в него разказаха директорът на Нов Театър - НДК Бойко Илиев и актьорът Ники Сотиров в студиото на "България сутрин".

Фестивалът започва на 13 януари с представянето на "Антихрист" на Емилиян Станев и ще продължи до 31 януари.

"Щастлив съм, че с приятели успяваме за четвърти път да съберем такива автори като Яворов, Йовков, Станев", сподели Илиев.

"Прави чест на Бойко Илиев, че е успял в това време да направи театър, той да просъщестува години и вече четвърта година да организира този празник на българската драматургия", каза на свой ред Ники Сотиров за Bulgaria ON AIR.

"Млади хора направиха една квалификация на "Антихрист", от която аз бях много развълнуван - "Това не е театър, това е риалити". Тази реакция на младия човек ме вдъхновява", допълни той.

Бойко Илиев сподели, че заради публиката се прави този театър, заради това тя трябва да каже кой е най-добрият. 

"Публиката трябва все още да се отвори да се радва, когато ѝ се радва сърцето, и да плаче, когато ѝ се плаче", отбеляза той.

И този път във фестивала присъстват млади автори и нови лица, които със своята авторска енергия внасят живец. Тази година театърът навършва 5 години.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК