България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Модернизиран вариант на "Притури се планината" завладя социалните мрежи

Чрез песента те отдават почит и на Христо Проданов

07.01.2020 | 11:26 Редактор: Искра Ангелова

Двамата братя, по-известни с псевнодим DJ 89, решават да модернизират народната музика. Иван и Ангел Петкови създават своя версия на песента "Притури се планината", която се радва на хиляди гледания в онлайн платформите.

"Сорина Богомилова, която е част от националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", ни помогна за това парче. Изпя го на много високо ниво", сподели Иван в студиото на "България сутрин".

За проекта използват арменски дудук, благодарение на човек, с когото се запознават чрез Сорина.

"Тя е единственият жив наследник на легендарната Стефка Съботинова, говорим чисто като гласови възможности", добави Ангел. Чрез песента те отдават почит и на загиналия наш алпинист в Еверест Христо Проданов.

"Парчето си има своята история, ние просто я преразказахме чрез по-модерен начин", каза още Ангел пред Bulgaria ON AIR.

Промоцията на албума им предизвиква фурор, посрещат стотици фенове в столичен клуб, където хората и автентичният фолклор са част от изненадите.

"През 2020 г. продължаваме с нашето ново българско възраждане, което сме поели от 2 години. Пожелаваме си и нов албум", завършиха те.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Дарина Жекова
преди 4 години
"Единственият жив наследник"??? Що за глупост. Тази певица е просто част от ансамбъл Филип Кутев. Много певици я пеят тази песен, но никой не достигна съвършенството на Съботинова. Има вариант на хора на Кутев със солистка Людмила Радкова. И други варианти има... Това, което сега се прави е поредният нескопосен опит за нещо уж ново и различно. Гениална е версията на Кутев, част от албумите на Мистерията. На нейната основа Жаки Анона направи световен хит. Сега се правят само репродукции! Сигнализирай за неуместен коментар