България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Юбилеен сезон: "Българска армия" става на 70 г., "Аскеер" - на 30

Мирослав Пашов сподели, че е горд с 24-те заглавия на сцената на театъра

03.01.2020 | 10:15 Редактор: Ивет Арабова

Премиери и специални отстъпки обещават от ръководството на театър "Българска армия", който празнува 70-годишен юбилей.

"Изпратихме старата година с пълни зали. Театърът преди се беше изнесъл леко на улицата. С колегите отдавна сме били на сцена или на снимачна площадка, приятели сме", каза в студиото на "България сутрин" директорът на театър "Българска армия" Мирослав Пашов.

Той отбеляза, че на 24 май "Аскеер" ще чества своята 30-годишнина.

"Започна с приятно чувство за хумор, закачка, шега. В един момент се превърна в нещо много сериозно, красиво и важно. По този начин се дава оценка на труда и качествата на тези хора", сподели Пашов.

Гостът в студиото разкри, че има хубави идеи за годишнината и специални екипи, които се занимават с това. Пашов има и лична годишнина - от 10 години е начело на "Българска армия".

"Влязох в театъра в много тежък период. Много съм благодарен на колегите си и на тогавашния директор Митко Тодоров. Фактът, че има такъв голям интерес към театъра, е достатъчен залог. Давам си сметка, че е минало толкова много време - прекрасни хора вече не са между нас", каза още Мирослав Пашов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че Стефан Данаилов и Йосиф Сърчаджиев правят своите творчески дебюти на сцената на театър "Българска армия".

"Горд съм, че театърът има 24 заглавия в репертоара си. Щастлив съм, че преди 5 години се появи една нова сцена в "Българска армия". Това даде възможност особено на младите актьори", обяви Пашов.

Според него е задължително да бъдем по-позитивни.

"Американските филми имат винаги лек хепиенд. Явно на тази георграфска ширина имаме уклони да сме леко черногледи", заключи директорът на "Българска армия".

Вижте целия разговор с него във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК