България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бийтбокс и китара - емоция и невероятен ритъм

Майсторските импровизации предизвикват все по-голям интерес

18.12.2019 | 11:23 Редактор: Юлия Христова

Има събития, образи и звуци, които не се вписват в рамката на традиционното. Такива са например неравноделните тактове в българската народна музика - често наричани "осмото чудо" и доказали в годините, че не оставят равнодушен, който и да е слушател. 

Непредвидима, необикновена и невъзможна за копиране е и музиката, която създават заедно един от най-талантливите български китаристи и човекът, спечелил си прозвището "най-бързата уста на изтока" - бийтбоксърът SkilleR. Майсторските импровизации с китара, вокалните фойерверки и коледният албум предизвикват все по-голям интерес.

"Срещнахме се преди 6-7 години и започнахме да свирим по различни фестивали в Европа. Атешхан е с много отворено мислене и лесно се впуска в експерименти", разказа за "България сутрин" Александър Деянов - SkilleR.

"Поканих Александър в моя албум като специален гост в две парчета, работим лесно заедно и за мен е чест. Другите парчета в албума са също на базата на балканския фолклор и са смесици", обясни китаристът Атешхан Юсеинов.

Вижте всичко по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК