България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Зов за помощ: Да сбъднем мечтата на Калоян да проходи отново

Необходими са още над 33 хил. лева, за да бъде събрана необходимата сума

17.12.2019 | 09:42 Редактор: Тодор Петров

Мечтата на едно 20-годишно момче да проходи е напът да се осъществи. За историята на Калоян Александров вече сме ви разказвали в Новините ON AIR. За щастие се намериха много добри хора, които подкрепиха с дарения кампанията, организирана от майката на момчето. Една голяма финансова стъпка е направена, но за да стартират операциите е необходима пълната сума от 70 хил. лева.

"В пубертета започна прогресивно изкривяване на гръбначния стълб. Оказа се, че се налага спешна операция, изкривяването беше над 95%. След операцията се оказа, че е с меки кости, при което операция е изключително нежелателна. Установи се, че няма усещане в краката. Направиха втора операция за изваждането на три болта. Благодарение на неговия физиотерапевт успяхме да запазим краката, мускулатурата", разказа майката на Калоян - Румяна Николова пред екип на Bulgaria ON AIR.

Жената сподели, че светът буквално се срива за нея и за сина ѝ след обездвижването му. Впоследствие в Турция са направили няколко операции на Калоян. Случайно семейството разбира за лекарски екип от Нови Сад, отиват на консултации, от които става ясно, че Калоян може отново да проходи.

До този момент са събрани близо 37 хил. лева от необходимата сума. Процедурите са 3 през 20 дни, а майката на Калоян не иска да рискува със започването им преди да е събрана цялата сума за лечението. 

"Сигурна съм, че ще успеем, защото двамата с Калоян много го искаме. Обожаваме и двамата морето, искаме да отидем на морето", сподели още Румяна.

А за Коледа Калоян призна, че ще си пожелае единствено да е здрав и да си върне нормалния начин на живот. 

"Най-голямата ми мечта е да мога да вървя. Комуникирам с приятели чрез интернет, по телефона. Нямат възможност да идват при мен", каза 20-годишното момче в ефира на "България сутрин".

"Изключително борбен е. За 4 години постигнахме доста неща с него. Възвърнахме обема на движение в ставите, подобрихме мускулатурата на цялото тяло. Успяваме вече да станем и да правим частично самостоятелни крачки. Калоян има изключително силен дух и е много упорит", каза физиотерапевтът на момчето - Валери Миланов.

Отворена е дарителска сметка в УниКредит Булбанк и DMS кампания - DMS Kali на 17 777. Има разпространени и дарителски кутии в някои вериги магазини. 

Банкова сметка в УниКредит:
BG32UNCR70001523126377

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК