България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Funky Miracle спират времето с "Докога"

Групата с представяния в София, Пловдив и Варна

12.12.2019 | 11:00 Редактор: Стефанка Митева

Точно преди 7 години група ученици от  музикалното училище "Любомир Пипков" създават музикална банда, която впечатлява публиката с разнообразни жанрове и стилове. След два дни музикантите от Funky Miracle ще представят новия си албум в София, а после в Пловдив и Варна. Новата им песен "Докога" пък вплита джаз и фънк елементи и с нея спират времето.

"Новият албум включва 4 парчета на английски и 2 на български", разкри басистът Евден Димитров в студиото на "България сутрин".

"Това са идеи, които са създадени последната година, за разлика от предния албум, който издадохме преди 2 години, и който беше съвкупност от идеи от началото на бандата", допълни барабанистът Радо Казасов.

Двамата разказаха, че членовете на групата слушат и харесват различни неща и това оказва влияние върху музиката, която създават, но винаги се изслушват и уважават различните мнения.

Музикантите споделиха за зрителите на Bulgaria ON AIR, че е предизвикателство да правят такава музика, но никога не са се съобразявали с музикални стандарти, които да им донесат по-голяма фен база или по-големи доходи.

Представянето в София ще бъде на 14 декември в  Национален студентски дом. Следващата дата е 19 декември в Пловдив в Bee Bop Cafe, а последната е 27 декември във Варна в Live club. 

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК