България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

"Спомен НЛО" - любими актьори се събират отново на сцената

Песни, скечове и смях очакват зрителите на невероятното шоу

09.12.2019 | 11:46 Редактор: Стефанка Митева

Любими образи, скечове и музикални хитове от далечното и не толкова далечно минало, ще възродят актьори и творци, свързани с емблемата на качествения хумор - "НЛО". За подготовката на голямото събитие в зала 1 на НДК разказват актьорът Георги Мамалев и режисьорът Лъчезар Аврамов.

"Последният концерт, който изнесохме като "клуб НЛО" беше септември 2004 година в Летния театър във Варна. Беше тържество на някаква голяма фирма и беше пълно с хора", разказва Мамалев в ефира на Bulgaria ON AIR.

15 години по-късно актьорите се събират, за да изпълнят добре познатите песни на едно цяло поколение.

Лъчезар Аврамов допълни, че не е правилно да се нарича възраждане или завръщане заради актьорите, които вече не са сред нас, затова спектакълът носи името "Спомен НЛО".

"Идеята тръгна от концерта на Стефан Димитров, който той направи по случай своята 70-годишнина. Там Жоро, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев изпяха едно негово парче от театрален спектакъл", разкри Аврамов за това как се е зародила идеята за представлението.

"Стефан Димитров е написал някъде около 50 песни за НЛО. Невероятен композитор. А за хората, които са написали текстовете какво да говорим...", каза Мамалев и призова хората да посетят концерта, защото той няма да бъде записван и излъчван.

Аврамов сподели в студиото на "България сутрин", че e фен на шоуто и е било страхотно да се работи с актьорите. 

Двамата гости в студиото на Златимир Йочев и Гергана Венкова разкриха, че на концерта ще представят нова песен с музика от Стефан Димитров и текст от Александър Петров.

Спектакълът ще се състои на 20 декември от 20 часа в зала 1 на НДК. 

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК