България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Премиера на трилъра на Леа Коен "Жените от Кино Роял"

Книга, посветена на жените

03.12.2019 | 11:15 Редактор: Кристина Крумова

Млад журналист разкрива тайна на 80 години в книгата исторически трилър "Жените от Кино Роял". Всичко това се случва в новата книга на писателката Леа Коен.

"Тайните в тази книга са свързани с нещо, което досега не съм изследвала. Историята на българските нрави през последните 80 години и историята на нестандартното в тях", сподели Коен в студиото на "България сутрин".

"Романът не е феминистки. Той е за отношения между мъже, жени и между мъже с нестандартни жени. Нестандартни жени наричам тези, които си позволяват и имат смелостта на собствен избор. Личният избор на жената е нещо, което винаги е обвързвано с повече обществени санкции, отколкото личния избор на мъжа", отбеляза Коен в ефира на Bulgaria ON AIR.

Нестандартният избор е и това, което събира жените от "Кино Роял" и ги обединява.

"Жените днес са по-устойчиви и по-свободни в изборите си, отколкто мъжете. Според мен проблемът в манталитета е в еволюцията на българския мъж", заяви авторът на книгата.

Действието в романа се развива на една единствена улица в София - "Раковски". Концентрирано е в един много ключов център за столицата - "Кино Роял", където днес се помещава театър "Българска армия"; Военният клуб и комплексът "Славянска беседа".

Леа Коен добави, че тази книга е посветена на жените, но се надява да я прочетат и повече мъже. 

"Те ще се изненадат какви възможносати за еволюция ние мислим, че има у тях", каза Леа Коен.

Представянето на книгата е днес от 18 ч. в театър "Българска армия".

Харесайте страница ни във Facebook ТУК