България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Пътят на Виктория Георгиева от краен квартал на Варна до "Евровизия"

Когато съм на сцената, си представям, че съм сама, сподели певицата

26.11.2019 | 10:31 Редактор: Ивет Арабова

Виктория Георгиева беше избрана за изпълнителката, която да представи България на песенния конкурс "Евровизия" догодина. 

"Тръгнах от един краен квартал във Варна. През целия си съзнателен живот съм пяла в едно малко студио с вокален педагог. Там винаги сме мечтали, гледали сме "Евровизия" и други музикални конкурси. Когато съм на сцената, си представям, че съм сама", разказа Виктория Георгиева в интервю пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Тя сподели още, че иска да победи с музиката си. Виктория е против голотата в музиката, но е готова да разголи душата си. 

"За мен музиката е за ушите, а не за очите. Това е и посланието, което се опитвам да предам на хората.Малко сме забравили това, а музиката наистина е ценна и говори", обясни Виктория. 

Певицата е убедена, че за да е успешна една песен, артистът трябва да участва в създаването ѝ. 

"Най-важно артистът да взима възможно най-много участие в проектите, защото това е изграждащо. Засега съм по-добра в измислянето на мелодии. Винаги съм смятала, че съм артист и държа на това нещо", разкри Виктория.

Песента ѝ за "Евровизия" ще бъде създадена съвместно със световноизвестни музикални продуценти в рамките на специални лагери.

"Това е ново преживяване за мен, досега не знаех как се създава песен. Изненадващо за мен беше, че започнах много бързо да се уча на тези лагери, което е добър знак. Винаги в песента мен ме хваща самата мелодия, тя ме пренася в друг свят", сподели още певицата. 

Тя разкри, че най-вече залага на емоцията в песните си.

"Най-важна за мен е подкрепата и обичта на близките ми, семейството ми и екипа", каза още Виктория.

Вижте във видеото цялото интервю на Благой Цицелков с Виктория Георгиева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК