България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Перничани бесни: ВиК не спазва режима за спиране и пускане на водата

Излязоха на протест и поискаха оставката на управителя на местното ВиК

20.11.2019 | 10:00 Редактор: Кристина Крумова

Два дни след като започна водният режим в Перник, жители се оплакаха, че ВиК дружеството не спазва режима за спиране и пускане на водата. Перничани решиха да излязат на протест и заедно да попитат кой ще понесе отговорност за създалата се ситуация.

Надя Димова, която е един от организаторите на протеста, заяви пред Bulgaria ON AIR, че водният режим категорично не се спазва. Като доказателство за това тя е заснела видеа.

Граждани показаха и справка, в която се твърди, че водата в града няма да стигне за повече от два месеца, след което Перник ще остане без вода. Причината за това е, че след въвеждането на режима разходът на вода не е намален.

Протестиращите искат оставката на управителя на ВиК Перник, който според тях отклонява пари и трябва да поеме отговорността за кризата.

"Имаме нужда от бързи и адекватни решения. Режимът не се изпълнява, това е саботаж на предприетите мерки от страна на ВиК", казаха част от гражданите в ефира на "България сутрин".

Хората на протеста настояват за спешно решаване на проблема и за изнасяне на информация на светло. Настояват и за публична среща с управителя на ВиК дружеството Иван Витанов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК