България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Секс, наркотици и рокендрол" се бори за рекорд на "Гинес"

Това е най-дълго играната комедия в един и същи състав в света

20.11.2019 | 09:45 Редактор: Ралица Братанова

Българският спектакъл "Секс, наркотици и рокендрол" направи рекорд, с който може да влезе в Книгата за рекордите на "Гинес".

Това е най-дълго играната комедийна постановка в един и същи състав в света. На 11 ноември спектакълът отпразнува своя 27-и рожден ден.

"Дълго време сме се питали каква е формулата. Когато се втурнахме в това приключение, не знаехме, че се втурваме в толкова дългогодишен формат", коментира актьорът и певец Костандин Георгиев-Калки в "България сутрин".

Той сподели, че са го направили с идеята за нещо като уличен театър, а първият път, когато спектакълът е показан пред публика е бил на 11 ноември 1992 г.

"Нашето сценично присъствие от онова време несъмнено предизвикваше голям интерес. Може би Ерик Богосян така е заложил темите вътре, ролите, че по някакъв начин човек остава замислен дълго време, след като е чул определени фрази и идва да ги чуе наново", коментира актьорът пред Bulgaria ON AIR

Той обясни, че в сайта на "Гинес", където може да се провери каква е най-дългата постановка, имало друга, играна 25 години - с две години по-малко от "Секс, наркотици и рокендрол". За да бъде признат рекордът официално има още процедури.

"Правилата изискват да дойде съдия от "Гинес" и да се заплати сума от 9 000 паунда", уточни Калки.

В последните дни на януари актьорите ще се отправят на второто си турне в Европа. Те ще посетят Женева, Лион, Люксембург, Единбург, Нотингам, Дъблин, Палма де Майорка, Барселона. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК