България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Млад шофьор от Нови Искър: Полицай ме свали от колата и ме преби

Минко Тодоров и майка му твърдят, че служителят на МВР е поискал пари

18.11.2019 | 09:40 Редактор: Кристина Крумова

Фрапиращ случай от последните дни в Нови Искър. Младеж твърди, че при проверка на пътя е бил пребит от полицай по неясни причини.

Минко Тодоров е на 18 години. Той има книжка от 4 месеца и не познава полицая, който според него е осъществил побоя.

Действието се разиграва в 2 ч. през нощта, когато Минко шофира автомобила си по главната улица в Нови Искър. Приятелката му звъни, той прави обратен завой и отбива в първата пряка. Полицейска кола тръгва след него. След около 400 метра спира пред дома на прителката си, а патрулката спира зад него. В колата заедно с Минко има още две непълнолетни момчета.

"Когато спрях полицаите ме попитаха защо бягам. Аз казах, че не съм бягал", започна разказа си момчето пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Неговата майка - Валентина допълни, че полицаите са изгонили двете непълнолетни момчета без да им искат документи.

"Побоят започна в момента, в който полицаят слезе от патрулката. Отключих колата и той ме удари. Първо с шамари в лицето, после ме свали на земята и започна да ме рита", сподели още Минко в ефира на "България сутрин".

Според майка му той е ритан и в крака, където скоро е претърпял тежка операция.

Чакат КАТ до 5 часа сутринта, за да направят проба за алкохол, която се оказва отрицателна. Наркотици също не са открити. Минко получава акт, че не е спрял на стоп палка, каквато обаче той твърди, че не е имало.

Според Минко и майка му полицаят е поискал пари, които не са му дадени и това го е провокирало да нанесе побоя.

Семейството е подало жалба срещу служителя на МВР. Съдебномедицинската експертиза пък удостоверява, че насилие над Минко е имало.

Очакванията на младежа са полицаят да си понесе последствията - поне уволнение от работа. Очаква се отговор по темата от страна на КАТ и прокуратурата.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК