България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Банско филм фест: Адреналин, приключенци... какво още?

И тази година събитието ни среща с най-актуалните лица от екстремните спортове

14.11.2019 | 10:37 Редактор: Юлия Христова

19-ят международен фестивал на планинарското и екстремно кино - Банско филм фест ще се проведе от 20 до 24 ноември. Най-мащабният филмов фестивал за планини и приключения у нас предлага уникално изживяване в неповторим формат -  катерене, алпинизъм, ски, парапланеризъм, екстремно колоездене, сърф, култура на планинарските народи и др. 

"Имаме филми от над 35 държави, 10 фотографски изложби, много мащабна детска програма. За първи път ще има и състезание за купа "Петър Атанасов" на изкуствената стена в село Баня, той е човекът, с когото създадохме фестивала", посочи за "България сутрин" организаторът му Натали Петрова.

"Зимният хималаизъм е най-висшата форма на алпинизма. Границите на човешките възможности се променят - изкачването на осемхилядник отдавна не е новина, особено с ползване на кислород. Ценното е, че хората, които идват виждат приключенци, които трудно биха срещнали на тротоара", каза още тя.

Програмата на фестивала включва 15 мотивационни презентации и workshop-ве от чуждестранни и български гости. Входът е свободен. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК