България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Презастрояване, метро, бежанци... Проблемите пред новия кмет на "Овча купел"

Ще бъда постоянно сред хората, заяви Ангел Стефанов

07.11.2019 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

"Демократична България" си осигури сериозно представителство в местния парламент и ще имат 12 общински съветници. Освен това успяха да се преборят и за 8 столични районни кметове. Един от спечелените от тях квартали е  "Овча купел", за който ГЕРБ казваха, че са направени най-много инвестиции.

Новоизбраният кмет на столичния район е кандидатът на "Демократична България" Ангел Стефанов. Той спечели убедително балотажа с 10 345 гласа срещу 6 816 за досегашния кмет от ГЕРБ Христина Семерджиева.

"Явно системата досега не е работила достатъчно добре и затова хората потърсиха промяна. Ще бъда постоянно сред хората, ще опитам да изкарам администрацията на терен", даде заявка Стефанов в студиото на "България сутрин".

Според него направените инвестиции в квартала не са малки, но много от тях са изключително закъснели. 

"Бул. "Монтевидео" е в дневния ред и общинския бюджет от 20 години. Дори в момента самият булевард не е завършен. Това показва, че отношението към квартала не е на ниво. На бул. "Линкълн" нямаше джобове за контейнерите за отпадъци, наложи се изрязването на положен асфалт, за да се обособят места за дървета, има оплаквания от "легнали полицаи", оплаквания за запушени отводнителни елементи, някакво пропадане...", обясни новият кмет на "Овча купел". 

"Метрото е другият голям инвестиционен проект. Смея да твърдя, че е забавено. Положението с обществения транспорт в квартала е много лошо", заяви Ангел Стефанов пред Bulgaria ON AIR

Той е на мнение, че жителите на "Овча купел" най-много са искали диалогична комуникация с общинската администрация, а това е липсвало. По думите му хората са си дали сметка, че районната администрация няма реално отношение към инвестициите.

Стефанов смята, че общинският съвет ще подходи разумно и няма да спре парите за подобряване на състоянието на квартала. Той очаква голяма диалогичност и да не бъдат делени районните кметове на "наши" и "чужди".

Ангел Стефанов обяви още, че ще се запознае със сигналите за презастрояване на квартала и ако се налага някъде да се прави ремонт на ремонта, то ще бъде направено и това.

"Огромни части от района нямат актуални устройствени планове, това се използва от много находчиви инвеститори и граждани. Един от моите приоритети е да съдействам за бързото приемане на подробни устройствени планове. Кварталът не трябва да стои замразен в това състояние, но има периферни територии, където наистина може да се строи", каза още кметът на  "Овча купел".

И отбеляза, че бежанският център в квартала е разтоварен и в него вече живеят предимно семейства с деца. Но бе категоричен, че мястото му не е в жилищни райони, а изнесен извън населените места. Това е една от темите, по които Стефанов ще работи в мандата си. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК