България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Автобиографията на Мишел Обама вдъхнови успешни българки

Първата дама на САЩ с мотивиращ разказ за каузите в живота си

01.11.2019 | 10:25 Редактор: Ивет Арабова

Автобиографията на бившата първа дама на САЩ - Мишел Обама, се превърна в световен бестселър с общ тираж от над 8 милиона и половина копия. От няколко дни тя вече е факт и на родния книжен пазар, като се превърна във вдъхновение за седем успешни дами от областта на бизнеса, правото и образованието.

"Тази книга най-после ще стигне до българския читател и според мен всеки ще намери нещо за себе си. Посланията са много човешки, автобиографията не е насочена само за дамите", каза в "България сутрин" блогърът Мария Пеева, която е и създател на сайта "Мама Нинджа".

Тя се е впечатлила най-много от естествеността на Мишел Обама.

"Историята на Мишел показва пътя, по който човек израства. Обедини ни това, че сме жени. Мишел Обама показва и това, че зад успеха на всяка жена стои един мъж и обратното", сподели в ефира на Bulgaria ON AIR Ивелина Атанасова от фондация DigitalKidz.

Според нея дамата до президента има по-скоро украсителна роля, а Мишел превръща професията първа дама в кауза и нещо по-смислено.

"Това е една от най-чаканите книги на българския пазар, тя не е политическа. Мишел открехна врата към един свят, за който само сме чували - това да си първа дама на САЩ. В книгата се говори за това как да съхраниш човешкото в себе си, за каузите, за които се бори, разказът ѝ е много мотивиращ", каза Христина Тодорова от издателство "Софтпрес".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК