България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Паргов: Битката на втори тур? Статуквото срещу желанието за промяна

Според лидера на БСП-София политиката е въпрос на компромис

30.10.2019 | 09:25 Редактор: Ралица Братанова

Нито една политическа сила няма да има мнозинство в Столичния общински съвет след изборите на 27 октомври. Най-много общински съветници ще има ГЕРБ - 27.

Веднага след това се нареждат БСП с 15 и "Демократична България" с 12. ВМРО взимат 4 места в СОС, а "Атака" - 2. Единствен независим ще бъде Борис Бонев. Как БСП удвои резултата си след 2015 година?

"Битката продължава. Не сме спрели. Имаме балотажи в 10 района в София. В един от тези райони водим с малко на първи тур. Имаме много работа да свършим, за да успеем да наваксаме. Не е лесно. Битката на втори тур ще бъде между статуквото и желанието за промяна", коментира лидерът на БСП-София Калоян Паргов в "България сутрин".

По думите му големият проблем в столицата е ниската активност. 

"Кандидат на промяната беше не само Мая Манолова, имаше и други. Сумарно те имат повече от кандидата на статуквото. Сега е моментът да се види дали наистина всички сме искали промяна поотделно, надхвърляйки своите теснопартийни виждания, за да можем да направим този исторически компромис в полза на интересите на столичани", изтъкна председателят на БСП-София пред Bulgaria ON AIR.

Паргов коментира и резултата на независимия кандидат, подкрепен от организацията "Спаси София" - Борис Бонев.

"Много се радвам на тези млади хора и искам да ги поздравя за този успех. Наблюдавам тяхната работа няколко години. Те работят усилено, имат добра експертиза, дигитализират я, което привлече много млади хора", каза той.

По думите му политиката е въпрос на компромиси и на възможности, и всичко би било възможно, стига да има диалог и желание да се работи. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК