България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кандидат-кметът на "Слатина": Метрото в района ще е факт до 2025 г.

Трасето му ще минава под "Гео Милев" и ще свързва 31-о училище с "Арена Армеец"

30.10.2019 | 09:06 Редактор: Василена Василева

"Проектът за метро в столичния район "Слатина" трябва да стане факт до 2025 г. Хубавото е, че най-накрая ще се реализира, тъй като гражданите го очакваха отдавна. Трасето му ще минава под "Гео Милев" и ще свързва 31-о училище със зала "Арена Армеец", коментира в студиото на "България сутрин" кандидатът за кмет на район "Слатина" от ГЕРБ - Наталия Стоянова.

Тя отбеляза, че предварителни проучвания, избор между различни проекти и търсене на финансиране са причината подготвителните действия по проекта да се забавят толкова дълго време.

"Имаше три варианта за трасе, от които трябваше да бъде избран най-добрият", каза Наталия Стоянова.

Кметската надпревара в София продължава. В неделя досегашният кмет Йорданка Фандъкова ще премери сили с Мая Манолова. Напрежението нараства и защото по райони в столицата също ще има горещи сблъсъци. От всички 24 софийски района, само в два - Кремиковци и Банкя, успяха да си изберат кмет още на първи тур. В останалите в неделя ще има балотаж, като на повечето места ГЕРБ ще мерят сили или с БСП, или с "Демократична България".

В район "Слатина" досегашният кмет Наталия Стоянова ще се изправи срещу кандидата на "Демократична България" Георги Илиев.

"Слатина" е един от най-зелените райони на София. Има голям потенциал за развитие. Разбира се, желанието ни е да има по-големи инвестиции за него. Но все пак всеки столичен район има различни нужди, затова и се съобразяваме с отпуснатите финансови средства", допълни още кандидат-кметът.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК