Как кметът на Гоце Делчев се задържа на поста си четвърт век?

Владимир Москов бил на 35 години, когато станал кмет през 1995 година

28.10.2019 | 11:34 Редактор: Ивет Арабова

В България има няколко градоначалници, които са рекордьори по мандати. Един от тях е кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов, който има зад гърба си шест мандата. Той управлява града от далечната 1995 година. 

"Тогава бях на 35 години, недоверието беше голямо към хора като нас, въпреки че се очакваше промяната млади хора да поемат управлението", разказа Москов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

През същата година е подписано споразумение за нов граничен пункт с Гърция при Гоце Делчев. Москов казва, че това е било голяма мечта за местните. 

"Никога не ми е било самоцел да имам много мандати, просто така се случиха нещата. Разбира се, това няма да е безкрайно. Аз вече наближавам и годините за пенсия, а има и други подготвени хора, които могат да поемат управлението на града", сподели още Владимир Москов.

Според бившия народен представител от ГЕРБ Георги Андонов, който е бил кандидат за кмет на града, направеното в Гоце Делчев не бива да е повод за хвалба. 

"Това е рутина. В България по време на избори наблюдаваме феномена да виждаме по улиците асфалтиращи машини и хората приемат това за голям успех. Ако трябва да сме развито общество, това трябва да го примаме за даденост", заяви Андонов.

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК