България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българинът жалил политиците, докато напрежението не стигнело докрай

Според политолога Мария Пиргова сме склонни да оправдаваме това, че нещо не се случва

27.10.2019 | 10:05 Редактор: Ралица Братанова

"Важно е да се гласува, защото ние определяме ландшафта около нас особено на местните избори. Нашият глас трябва да определи какви политики ще се водят в отрязъка от 4 години", коментира политологът Мария Пиргова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея кандидат-кметовете и общинските съветници не са представили конкретни намерения, но е имало и конкретика в някои обещания.

"На местните избори печели този, който дава конкретни програми за това как ще се справи с едно общинско предприятие, как откликва кандидатът на протести свързани с пътища, дупки, затворени кръстовища", смята политологът.

Според Пиргова българският гражданин жали политиците, докато напрежението не стигне докрай. 

"Жали ги в смисъл от тук няма пари, от там няма пари. Вярва им повече, отколкото се вярва в другите демокрации и е склонен да оправдава това, че нещо не може да се случи", изтъкна експертът в изборното студио "Голямото наместване".

Тя изрази мнение, че ако гражданите се почувстват неуспели на изборите, ще излязат на улицата, защото пределът им е дошъл. 

Политологът коментира още, че за за да се изгради дори един мост, трябва да има непартийна подкрепа и хората да се сплотяват, а тази подкрепа липсва.

"Много страхове се разпространяват. Българинът е склонен да вярва на слухове, още повече в сферата на фалшивите новини. Той иска да му обещаят, иска да бъде важен поне за няколко дни в предизборната кампания", коментира Пиргова. 

Тя уточни, че това не значи, че сме елементарни.

"Вашият глас означава възможност. Вашият глас означва нещо друго напред. Не трябва да бъдем толкова критични. Хората не вярват, че нещо зависи от техния глас, но въпреки всичко трябва да отидат да гласуват", заяви политологът. 

Очаквайте видео!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК