България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кандидат-кметът на БСП ще развива Ловеч като туристическа дестинация

Радина Банкова: Трябва да инвестираме в хора, а не само в машини

24.10.2019 | 09:30 Редактор: Ивет Арабова

Кметската битка в Ловеч се очертава като една от най-оспорваните. На последните избори през 2015 г. БСП загуби един от червените си бастиони от кандидата на ГЕРБ Корнелия Маринова. На предстоящите избори от БСП са с амбицията да си върнат града.

"Работя от 25 години в Ловеч, имам доста успешен бизнес. В определен момент един успял човек трябва да направи нещо като гражданин за общността. След 3 мандата на Минчо Казанджиев, който и да е на негово място, определено се изчерпва". Toва каза кандидатът за кмет на Ловеч, подкрепен от БСП, Радина Банкова в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ Ловеч трябва да се развива като туристическа дестинация.

"Ловеч има изключителни традиция. Преди идваха по цели автобуси с чужди туристи, но в годините на прехода много неща западнаха. Подозирам, че ако стана кмет, ще заваря тежко финансово положение. Когато си концентриран и не те е страх, всичко е възможно. С пари и баба може", коментира Радина Банкова.

Тя заяви, че не се притеснява и не се чувства част от статуквото.

"Местното самоуправление трябва да стане управление на гражданите. Трябва да се създаде система, която не е толкова политически зависима, а насочена към хората. Хората напускат Ловеч, защото не чувстват социална сигурност", сподели Банкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея в Ловеч има липса на квалифицирана ръка и е време е да се говори не само за инвестиции в машини, но и за инвестиции в хора.

Вижте видеото с целия разговор с Радина Банкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК