България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Проф. Клисарова: Битката за кмет на Варна не е предрешена

Кандидатът на БСП говори пред Bulgaria ON AIR за визията си за морската столица

22.10.2019 | 08:33 Редактор: Тодор Петров

За пореден мандат в битката за Варна се включва досегашният кмет на града - Иван Портних. След разпри в редиците на социалистите, БСП издига за негов противник професор Анелия Клисарова. Тя е убедена, че битката за кметския пост в града не е предрешена.

"Бях предложена от почти всички основни партийни организации. Имах подкрепата на варненци и на нашите симпатизанти и колеги от БСП. Имам и подкрепата на София. Загърбили сме всички дискусии и всички единно застават зад мен", обясни тя за зрителите на "България сутрин".

"Имам визия за Варна и с воля, сърце и разум ще я изпълня. Близо месец се срещах с хората и представих моята визия нееднократно. Получих пълна подкрепа за акцентите във визията и добавихме някои нови неща. Ако искаме да върнем славата на Варна, то първо трябва да чуем варненци", посочи още кандидатът на БСП за кмет на Варна.

По думите на проф. Анелия Клисарова бул. "Васил Левски" си остава проблемен. Във визията си за промяна и развитие на града тя е заложила основно изграждането на Северната тангента. 

"Не направим ли реалния Околовръстен път, няма как да разтоварим трафика във Варна", настоя тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според проф. Клисарова градският транспорт във Варна не работи както трябва и е необходима строга ревизия. Тя е на мнение, че по-важни за Варна от детските градини са детските ясли. Клисарова смята, че всички деца до 7 клас трябва да минат на едносменен режим в училище, раниците им да остават в шкафчета в учебните заведения и да не започват учебни занятия в 7, а в 8:30 ч.

"Майчиното и детско здравеопазване трябва да се случи. На Варна ѝ прилича да имаме силна детска болница. Най-наложителното за Варна е втори спешен център в "Аспахурово", подчерта кандидатът за кмет от БСП.

Според проф. Клисарова има какво още да се направи в Морската градина. Трябва да се реши въпросът с влизането на колите в нея, отбеляза тя. И добави, че трябва да се направи такъв план, който да осъвмести пешеходните зони с достъпа на хората до домовете им покрай Морската градина.

Вижте още във видеото с цялото интервю.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК