България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Изриваме" всичко из основи и оправяме родния футбол?

Начинът, по който в момента работи системата, е погрешен, смятат Ваня Симонска и Степан Хиндлиян

21.10.2019 | 09:20 Редактор: Василена Василева

"Националният ни отбор и БФС са неразривно свързани. И е недопустимо в него да играят футболисти, за които българите дори не са и чували. А за да се наредят нещата, всичко трябва да бъде изринато из основи. Защото е толкова "мухлясало", че ако се върви по тази линия, нищо няма да се промени", коментира в студиото на "България сутрин" продуцентът на спортните новини в Bulgaria ON AIR Ваня Симонскa.

Българският футбол остана без ръководство, след като в петък заедно с президента Борислав Михайлов оставка подаде цялото изпълнително бюро. До февруари служебно спортът ще бъде ръководен от Михаил Касабов. А фаворит за нов шеф няма.

Министърът на спорта Красен Кралев разсея слуховете и каза, че няма да оглави футболната федерация, тъй като имал ангажименти в правителството. 

Ръководството в оставка от своя страна пък не се чувства виновно за състоянието на футбола ни, както и за расисткия скандал след мача България - Англия.

"Кой носи отговорност така и не стана ясно. И има ли изобщо значение?", риторично попита Симонска от ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че БФС е организация, която на практика не е задължително да бъде управлявана от футболна личност.

"За да започне каквато и да било промяна, е необходима сериозна воля. Такава обаче едва ли ще се намери. Начинът, по който в момента работи системата, е погрешен", каза председателят на клуба на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян в студиото на Гергана Венкова и Златимир Йочев.

"Във всяко едно звено, намиращо се на подобно ниво, на каквото е БФС, трябва да се работи съвместно. За съжаление в цялата история се оказва, че "добри" няма. А и едва ли ще се намери човек, който да притежава сериозен бизнес и да има желанието да помогне на българския спорт. Всеки, който досега го е правил, е имал други съображения и цели. След всяка смяна на караула проблемите се задълбочават все повече", допълни той.

Степан Хиндлиян категорично отрече тезата, че случилото се на мача България - Англия е било планирано.

"На всеки един футболен мач в България има подвиквания, подмятания и т.н. И те не са само от т. нар. ултраси. Убеден съм, че никой не е плащал на никого", отсече той.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.