България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Дни на кариерата": Над 140 работодатели ще търсят кадри в ТУ

Според ректора на учебното заведение има глад за инженери

15.10.2019 | 09:30 Редактор: Ралица Братанова

Най-големият кариерен форум започва в Техническия университет в София. Над 140 работодатели ще търсят стажанти сред студентите.

Директорът на Център "Кариера и възпитаници (алумни)" Силвия Янева-Стоянова обясни пред Bulgaria ON AIR, че е изключително важно, че във време на динамична промяна, в което комуникацията се провежда по-често онлайн, работодателите са на място, за да се срещнат със студентите в университета.

По думите ѝ има еднакво търсене и от страна на кадрите, и от страна на компаниите.

"На 17 октовмри във филиала на Техническия университет в Пловдив и в град Сливен работодателите също ще очакват възпитаниците  на университета", обясни още Янева-Стоянова.

Ректорът на ТУ проф. Георги Михов коментира в "България сутрин", че интересът към кадрите, които произвежда Техническият университет, е голям и показател за това е големият брой работодатели, които идват да се срещнат с тях.

"Нашите студенти винаги са намирали добър прием на пазара. Инженери се търсят навсякъде. За тези 74 години, откакто съществува нашият университет, ние сме дали повече о т130 000 инженери - това е цяла армия, построила нашата съвременна държава", заяви Михов.

Той беше категоричен, че има глад за инженерни кадри и те са конкурентоспособни - както у нас, така и в цяла Европа.

Вижте още в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК