България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

"Системата ни убива": Писна ни да се гаврят с децата ни, на живот и смърт е!

Майките настояват за уволнения в "Социално подпомагане"

04.10.2019 | 08:47 Редактор: Ралица Братанова

Майките от "Системата ни убива" алармират за неспазване на Закона за личната помощ в няколко направления от страна на социалните от Дирекция "Социално подпомагане" в "Красно село". Те са чакали около 2 месеца социалните да посетят младежите и да направят оценка, за да им бъде осигурен асистент.

Пред Bulgaria ON AIR протестиращата Вера Иванова обясни, че освен нейното дете, само от отдела в "Красно село" още 52-ма души са били лишени от асистен за август.

"Писна ми тези хора да си правят гавра с децата ми. Това е нетърпимо положение и трябва да спре. Обърнали сме се с отворено писмо към министър Петков. Искаме той лично да направи оценката. Тези деца с месеци стояха пред Народното събрание, той ги познава много добре и няма да го затрудни", заяви тя.

Майките настояват за дисциплинарни уволнения.

"На нас ни омръзна! Във всяко решение, което се взима, се получава така, че човекът с увреждане е ощетен. Държавата, когато мисли за тези хора, те са на последно място", коментира Нели Димитрова в "България сутрин".

Майките са категорични, че трябва да се промени манталитета на социалните работници. В понеделник жените от "Системата ни убива" ще се срещнат с Агенцията за социално подпомагане.

"Нямаме право на отказ, всичко е на живот и смърт", заяви Димитрова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК