България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БДЖ спря 14 пътнически влака, осигурява автобуси по линиите

До 20 октомври ситуацията трябва да се нормализира

01.10.2019 | 08:48 Редактор: Тодор Петров

От вчера бяха спрени 14 пътнически влака, които пътуват по различни направления в страната. Целта е да се осигурят локомотиви и вагони за по-бързите линии, които пътуват по дълги и натоварени дестинации.

"Няма да има случаи на пътници без превоз. Това е временна мярка. По маршрутите на тези влакове е осигурено движение на автобуси. Всички населени места ще бъдат обслужени, с изключение на 2-3, където има инцидентни пътувания", обяви пред Bulgaria ON AIR ръководителят на отдел "Организация на превозите" в БДЖ инж. Ивайло Георгиев.

Причината за спирането на влаковете са честите повреди, които се появяват по тяговия подвижен състав. От БДЖ искат да създадат по-голяма сигурност и да наваксат с ремонтните дейности, стана ясно още от думите му.

"Опитваме се с тази мярка да повишим изпълнението на предварително обявеното разписание на останалите влакове. Да намалим закъсненията и аварийните инциденти. Опитваме да създадем по-добра организация за предстоящия зимен сезон", каза още инж. Георгиев.

Срокът за извършване на ремонтите е едномесечен. Предварителният план е до 20 октомври ситуацията с влаковете да се нормализира.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК