България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Анализатори: Политиците перманентно водят кампании

Комуникацията с избирателите е задължителна, посочиха Стойчо Стойчев и Любомир Аламанов

30.09.2019 | 08:50 Редактор: Василена Василева

Кандидатите за кметове официално поставиха старт на своите предизборни кампании. Общо 66 са партиите и коалициите, получили регистрация за участие във вота в 265 общини в България. Право на глас на 27 октомври ще имат над 6 млн. и 200 хил. души. 

"В последно време политическите партии са в едни перманентни политически кампании. Те се водят целогодишно, особено в големите градове и ключовите населени места. Най-вече в София. Основната борба обичайно е за лична популярност, особено пък, когато целта е спечелване на гласове", посочи в студиото на "България сутрин" политологът доц. Стойчо Стойчев.

Той отбеляза, че взаимните обвинения за това това кой е измамник и кой не - в политиката няма да спрат. И още повече - така много по-лесно се водела политическа кампания. 

"Факт е, че политиците трябва непрекъснато да бъдат в кампания. Те не бива да спират да комуникират със своите избиратели. А в днешно време, когато социалните мрежи са толкова развити, това дори се оказва доста лесно постижимо", отсече комуникационният специалист Любомир Аламанов.

Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че в България доста трудно се води позитивна политическа кампания.

"Трябва да се атакуват проблеми, а не личности. И да се правят предложения за разрешаването им, успешно да се реализират различни хубави проекти", допълни още Аламанов.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК