България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Реферът и мениджърът трябвало да реагират на ринга в Албания

Според Венцислав Николов от ББС си е личало, че Станчов има проблем

27.09.2019 | 09:28 Редактор: Ралица Братанова

След случая на разменена самоличност и фатален изход за български боксьор в Албания, започна пълна ревизия на всички лицензирани боксьори.

Лицензът на мениджъра на Борис Станчов - Венцислав Георгиев, е отнет, докато тече разследването по случая.

Пред Bulgaria ON AIR боксовият съдия и член УС на Българския боксов съюз Венцислав Николов обясни, че става дума за 68 боксьори, като първо се проверяват десетте, които са лицензирани от мениджъра на Борис Станчов.

"Дейността на Българския боксов съюз е да контролира издаването на документи, с които боксьорите могат да участват на вътрешни и международни първенства. Те са най-вече медицински, лиценз, оторизация", обясни Николов в "България сутрин".

Той бе категоричен, че са били подведени за случая с Борис Станчов, тъй като пред тях са представени съответните документи.

Николов заяви, че именно поради тази причина вече всички медицински на боксьорите ще се правят в специализираните спортни клиники.

Боксовият съдия коментира и самия фатален мач в Албания. Според него се е виждало, че има проблем със Станчов и е 90% сигурен, че смъртта не идва от удар в главата.

"Той беше много вял в последния рунд, залиташе и противникът даже не го нападаше. Двама души трябваше да реагират много бързо - първо реферът, после мениджърът", обясни Николов.

По думите му съдията е бил далеч от боксьорите и може би, ако е бил по-близо, е щял да види, че нещо не е наред.

Относно съмненията, че Борис Станчов е взел голямо количество виагра преди мача, Николов сподели, че за пръв път чува такова нещо.

"Няма да му помогне с нищо, не влияе на бокса - може само да навреди", коментира той.

Гледайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК