България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Треньор по бокс за трагедията: Сърдечен проблем, Станчов е бил неподготвен

За пръв път чувам спортист да използва виагра, каза Александър Александров

27.09.2019 | 08:47 Редактор: Тодор Петров

Продължава разследването на безпрецедентния случай със загиналия наш боксьор Борис Станчов. 21-годишният спортист издъхна на ринга по време на мач в Албания. В якето му беше намерена виагра. Хипотезите за смъртта му са няколко. Проучва се дали мениджърът на боксьора му е давал забранени медикаменти.

Треньорът на ЦСКА и младежкия национален отбор по аматьорски бокс Александър Александров посочи, че се приемат медикаменти, но само позволени и предписани от лекар. 

"Треньорите не даваме такива медикаменти. Боксьорите подлежат на допинг контрол и ако е нещо забранено, те ще бъдат наказани. За пръв път чувам спортист да използва виагра, не знам с какво може да му помогне. Не вярвам, че може да му помогне да подобри спортните си резултати", коментира той пред екип на Bulgaria ON AIR.

По думите му проблемът във фаталната за Станчов среща е, че самият боксьор е отишъл неподготвен. Самата гала вечер не изглежда да е с голям рейтинг, но това е професионален бокс, подчерта Александров.

"Това е голяма трагедия, която се отразява на бокса. Самият смъртен случай не е причинен от мозъчна травма, за мен е сърдечен проблем. Повечето хора, когато чуят смъртен случай и бокс, си представят, че е бил пребит на ринга", каза още треньорът по бокс на ЦСКА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК