България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"За" и "против" сензацията Грета Тунберг - защо говори с изкривено лице? 

Петър Волгин: Понякога говори с изкривено лице заради силните емоции

25.09.2019 | 09:47 Редактор: Ивет Арабова

Речта на 16-годишната Грета Тунберг по време на срещата на ООН в Ню Йорк предизвика разнопосочни коментари.

"Не бих казал, че хората мразят Грета Тунберг, но се отнасят скептично към нея. Естествено, тя има и много фенове по света. Грета е едно младо момиче, в което има много силен активизъм. Тя понякога говори с изкривено лице от силните емоции, които са я обзели", коментира журналистът Петър Волгин в студиото на "България сутрин".

По думите на Волгин и преди активисти са обещавали, че трябва да се борим с комунизма и империализма. 

"Грета не е крайна, разбирам какво иска да каже тя. Тунберг е едно дете на новото поколение. Децата, благодарение на социалните мрежи, имат възможността да изразят своя глас", каза основателят на бранда "Балканик" Асен Величков пред Bulgaria ON AIR.

"Сетих се за едно друго момиче - Малала. Едно момиче, което искаше да учи. Тя живееше в район, където е засилено влиянието на талибаните. Те я простреляха и тя оцеля по чудо. Тази кауза я разбирам повече, а при Грета - тя излиза на световните форуми, лидерите ѝ правят мили очи - това ми идва малко в повече", смята Волгин.

Според Асен Величков най-важното е, че 16-годишно момиче успява да прикове вниманието върху най-важния проблем в момента - за климатичните промени. Той харесва куража на Тунберг, че има смелостта да се изправи пред световните лидери.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК