От омраза до любов: Думите на Грета Тунберг - повод за бурни реакции

Тръмп е сред най-сериозните скептици за борбата с глобалното затопляне

24.09.2019 | 14:27 Редактор: Юлия Христова

Младата екоактивистка Грета Тунберг отново успя да привлече вниманието на света към себе си и своята кауза. От трибуната на срещата на ООН за климата 16-годишното момиче отправи остри критики срещу световните лидери за бездийствието относно глобалното затопляне. А емоционалната ѝ реч предизвика буря от коментари в социалните мрежи.

Редица потребители и известни личности определиха 16-годишната природозащитничка като лидер, който ще доведе до промяна в политиката относно климатичните промени.

Други обаче заподозряха тревожна тенденция в публичните прояви на Грета. Според тях тийнейджърката е използвана за манипулиране на общественото мнение. А изказванията са некомпетентни и лишени от факти. 

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп също реагира на изявлението на 16-годишното момиче по време на климатичната среща на ООН. В личния си профил в Twitter той публикува част от пламенната реч на младата активистка. А коментърт му над обръщението ѝ беше определен по-скоро като ироничен.

Грета Тунберг неведнъж яростно е критикувала световните лидери за бездействието им относно климатичните промени. Доналд Тръмп обаче е сред най-сериозните скептици относно необходимостта от план за борба с глобалното затопляне. 

Той изтегли страната си от Парижкото споразумение за ограничаване на повишаването на средната температура на Земята, а веднъж дори нарече глобалното затопляне "китайска измама".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК